nederlands

Nieuw: Kaartenreeksen


Nieuwsbericht van dinsdag, 27 november 2012

Wij bij FCG Stats zijn altijd blij met ideeën en opzetjes van anderen. Zo geven wij Mark van Rijswijk alle credits voor de NL Index die wij sinds kort als grafiek op onze site hanteren. De bijbehorende term zien we als onze eigen verdienste ;-). Gisteravond kregen we het verzoek van de cijferkoning van FC Groningen, Bas Kammenga, om te kijken hoe het staat met de wedstrijdreeksen, en dan met name die met betrekking tot de kaarten. Hij had weer via Twitter van @ShowMeFootball vernomen dat de FC op dit moment met een bijzondere serie bezig is.

Hoewel de database verre van compleet is voor wat betreft de ontvangen kaarten hebben wij deze toch seriereeks wel alvast ingebouwd. En wat blijkt? In de eredivisie heeft de FC nu een reeks van 38 wedstrijden waarin aaneengesloten, in elke wedstrijd, minimaal 1 speler van FC Groningen een kaart heeft ontvangen. Dat houdt in dat de reeks al meer dan 1 jaar loopt. De reeks begon namelijk al op 20 november 2011 in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo en sindsdien zijn er 73 kaarten verzameld.

Zoals gezegd is de database verre van compleet voor wat betreft de kaarten. We durven daarom ook nog niet te zeggen dat het hier om een clubrecord gaat. Maar veel zal het niet schelen.

Voor meer info zie onze nieuwe toevoeging aan de Bijzondere series voor wedstrijden. 

Laurens